Global Chefs Challenge 2024

Global Chefs Challenge 2024

Cesta do finále v Singapuru vedla přes evropské finále v loňském roce v Rimini. Hanka Budková se do něj probojovala skvělým výkonem. Pod vedením trojice Lukáš Uher, Jan Horák a Vojta Petržela se Hanka svědomitě připravovala několik měsíců. Záda jim kryl ještě Jonáš Slusariuc, kapitán juniorského Nároďáku.

Postavili jsme cvičnou kuchyni, která byla totožná se soutěžní kuchyní v Singapuru. Díky spolupráci s generálním partnerem AKC společností Fagor jsme měli skvělé zázemí. Makali jsme jako o život a do tréninku dali všechno„, říká Lukáš Uher, trenér juniorského Národního týmu kuchařů a cukrářů. Celý proces přípravy i samotná cesta a účast na finále v Singapuru byla časově a samozřejmě materiálně náročná. Bez podpory partnerů bychom nemohli reprezentovat národní gastronomii a Asociaci kuchařů a cukrářů. Velmi děkujeme především společnostem Fagor, Bonduelle, Czech Specials, Sving, Lactalis, Bidfood a všem partnerům juniorského týmu.

Hanka bojovala o titul Global Chefs Challenge v pátek 25. řijna. Připravovala tři chody – předkrm, hlavní chod a dezert. Menu bylo postavené na surovinách dodaných a definovaných pořadatelem World Chefs. Předkrm byl postavený na halibutovi. Hlavní chod Hanka vařila z telecího masa. Dezert musel obsahovat čokoládu v kombinaci se zeleným čajem a tropickým ovocem.

Konkurence je na takto prestižní soutěži obrovská. Vítězství si odnesl norský soutěžící. Hanka obsadila šesté místo a stříbrnou medaili, což je velmi dobrý výsledek. Bodový rozdíl mezi šestým a třetím místem byl zhruba šest bodů. Gratulujeme a děkujeme celému týmu za skvělou reprezentaci.

 

Navigace

Nejnovější příspěvky

Global Chefs Challenge 2024

31/10

Nároďáky na IKA Culinary Olympics uspěly

31/10