Junioři vezou ze Slovinska první místo!
Juniorský národní tým AKC ČR (JNT) získal stříbrné ocenění na 66. ročníku Mezinárodní výstavy a konference pro pohostinství a turismus, která se konala ve dnech 11. – 13.11.2019 ve Slovinské Ljubljani.
V rámci této prestižní akce pořádal Slovinský svaz kuchařů několik soutěží, které probíhali po celou dobu konferencí a workshopů.
JNT se přihlásil do kategorie „Chef´s Table“, která patřila podle zadání mezi nejsložitější a to nejen pro svůj rozsah zadání, ale i množství inventáře a surovin, které bylo třeba do Slovinska přivézt.
Zadání soutěže je velmi podobné seniorské soutěži, která bude na blížící se kuchařské olympiádě IKA 2020.
Čekal nás složitější úkol, který plní normálně seniorský národní tým. My jsme ovšem chtěli soutěž vyzkoušet a to právě díky jinému prostředí, kdy se bylo nutné vypořádat s velmi malým prostorem na přípravu, vařením velkého množství výrobků a to i s následným výdejem pro komisaře a hosty.
Po velkých nervech jsme soutěžní úkol splnili v pětihodinovém intervalu a i kapitán soutěžního týmu Vojtěch Petržela skvěle prezentoval celé menu. Soutěž nám pomohla pro další naší práci a tréninky na olympiádu IKA. Díky kvalitnímu složení týmu komisařů jsme dostali potřebný „feedback“ s radami pro další práci.
Na závěrečném slavnostním vyhodnocení byl JNT AKC ČR ohodnocen stříbrnou medailí a prvním místem v uvedené kategorii.
Měli jsme možnost prezentovat naše pokrmy na skvělém inventáři od společnosti Premium Gastro a poprvé jsme měli i připravený Mise en place s pomocí vybavení od firmy ARAVEN (ProHotel s.r.o.).
Hlavní poděkování patří společnosti NEKTAR NATURA s.r.o., která nám hradila náklady na uvedenou soutěž.
Zároveň děkujeme všem stávajícím partnerům JNT AKC ČR, bez kterých bychom nemohli fungovat.