Z Olympiády vezou senioři stříbro a bronz

Z Olympiády vezou senioři stříbro a bronz

Čtyři roky makáte, trénujete, vyjedete na o něco málo menší soutěže (Singapur, Lucembursko) a je tady Olympiáda. Od 14. do 19. února byli senioři součástí jedné z největších kuchařských soutěží na světě – IKA Culinary Olympics Stuttgart.

16. února soutěžil Nároďák v klasické disciplíně – Restauraci národů. Šest šéfkuchařů a šéfcukrářek připravovalo 110 porcí tříchodového menu. Měli na to šest hodin. Předkrm byl postavený na alpském sivenu, bramborách a kaviáru z Vodňan. Hlavní chod byl dost divoký, protože prim v něm hrál muflon a dýně. Dezert se nesl v duchu jablka a yuzu.

Za tuhle disciplínu tým obdržel stříbrnou medaili. Nebylo to špatné, ale zklamání bylo v týmu cítit jako zkažená ryba na sporáku. Tým měl rozhodně na zlatou. Nevadí, bojovalo se dál, protože  18. února čekal Nároďák Chefs table.

Chefs table je vlastně sedmichodové menu. Začíná finger foody. Následuje dvanáctiporcová mísa. Po ní je čas na veganský chod. Vegani jsou uspokojeni, nese se jehně. Dezert je předposlední chod a za ním už se blíží petit four. Udělalo se dost chyb, proto tým získal jen bronz. Byla to úplně nová disciplína, se kterou mělo problémy hodně týmu. Příště budeme zkušenější.

Celkově je vystoupení na Olympiádě zklamáním. 18. místo z 29 týmů není úplně propadák, ale po 8. místě v Lucembursku jsme měli rozhodně větší ambice. Nás to nepoloží! Naopak budeme makat ještě tvrději. V roce 2024 musíme přivézt dvě zlata, nebo se domů nevrátíme 😍.

Děkujeme vám za podporu!

 

 

 

 

 

Navigace

Nejnovější příspěvky

Nároďáky na IKA Culinary Olympics uspěly

24/2

Vrchol Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR se blíží

24/2