Jdeme do finiše…
Poslední březnový trénink jsme v Národním zemědělském muzeu věnovali přípravě tříchodového menu na Světový pohár v Lucembursku. Pustili jsme se do přípravy zatím třiceti porcí pro naše partnery a Starou gardu kuchařů a cukrářů AKC ČR.
Předkrm jsme mírně šmrncli do Asie. Soutěžní zadání je jednoduché. Připravte předkrm z ryb a mořských plodů. Hlavní surovinou bude na předkrmu halibut. Doplní ho rolka z krevet a kraba. Omáčka je naše klasicky chutnající po humrovi.
Hlavák jsme postavili na hovězím mase. Na talíři komisaři i naši hosté najdou nízký roštěnec a telecí líčka. Příloha je klasicky česká – celer.
Dezert je v rukou našich dvou skvělých cukrářů Heleny Fléglové a Vlada Ryasného. Kombinace ingrediencí je skvostná. Fantastická je například zmrzlina z yuzu, grepu a pepře.
Jedeme dál. Čekají nás tréninky slavnostního bufetu. Je to druhá soutěžní disciplína na Světový pohár v Lucembursku.
.