Aktuality
1/11
Zapojili jsme se do projektu Gastroprofesionál
První společný workshop projektu Gastroprofesionál se uskutečnil 6. října v Hotelové škole v Plzni. Téma bylo jasně podzimní. Zelenina je skvělá surovina a pracovat s ní je jedna z nejtěžších disciplín kuchařského umění vůbec. Workshop vedl Martin Svatek člen Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.
Úplný základ je ji samozřejmě správně nakrájet. Tím jsme také začali. Martin ukázal jak zeleninu připravit skutečně chutně a jednoduše. Probírali jsme různé technologické ppstupy – opékání, restování, pošírování… Nakonec jsme se věnovali servírování zeleniny. Všechna připravená jídla studenti ochutnali.
Workshopu se zúčastnily všechny školy zapojené do projektu. Z každé školy měli možnost vařit s Martinem tři studenti.